Translate

Latihan Matematik.....Boleh buat Magik...!!!!

Pinn...pinn... Assalamualaikum semua, Drebaa nak berkongsi satu "trick" dengan sahabat semua....dah lama jugak "trick" ni di keluarkan tapi saja seronok nak "refresh" balik.....

Alat-alat diperlukan hanyalah kalkulator, yang ada dalam handset anda pun boleh......Mula-mula sahabat semua ingatkan nombor "handphone" masing-masing (ada yang senang lupa tu...).... peh tu....mulakan dengan ikut "steps" yang disediakan dibawah;

Selamat mencuba!!! Pinnn....Pinn.....

1) "Key-in" 3 digit pertama handset anda (bukan nombor 01x) ke dalam kalkulator...
2) darabkan dgn 80
3) tambah 1
4) darab dengan 250
5) tambah 4 digit terakhir handset anda
6) tambah 4 digit terakhir handset anda sekali lagi
7) tolak 250
8) bahagikan dengan 2

Amacam......

Betul tak....nombor handset anda yang tertera di situkan?????

HEBAAAAAT!!!Pinn...pinn.....